Apparater och installationer

Bantningsbestick, särskilt lämpade för personer som äter för snabbt. Mycket effektiva.

 

Det nya spelet Återschack blev populärt på Facebook, i Sverige och i USA. Många småbitar från botten av skrotlådan gick åt för att skapa det. (Privat)

 

Och här något annat:

Energi heter den. Inte så konstigt.

 

Energigrisen.
.

Drömkvarn kallar jag den. Mitt barnbarn Sebastian, 8 år, gjorde en ritning och jag byggde den. Sebastian funderar på vad den skall heta. Han bestämmer. Såhär såg ritningen ut:


.

Dusch i Coronatider. Tar bort alla virus och ger en behaglig efterkänsla.
.


Fredsmonument
i form av en vattenpistol. Den laddas med vanlig vattenledning.
.

Ekologiskt reningsverk. Drivs av gödselgas.
.

Den till vänster är en s k explosionsmotor, dvs en sådan som sitter i de flesta av våra bilar. Den drivs av en giftig vätska (bensin, diesel). Det fungerar så att vätskan antänds under tryck, exploderar och allt börjar snurra, skramla och ryka. Mycket komplicerat och farligt. Omodernt.
Den lilla till höger är en elektrisk motor. Den har en rörlig del och drivs av elektrisk ström. Den verkar vara enklare än den till vänster.
.

Den nya uppstickaren på bilfronten WV – Wind Vehicles presenterar sitt första konceptfordon, ZUV.
ZUV står för Zero Utility Vehicle. Bilen kör utan energitillskott, den har inga avgasutsläpp, den tar inga passagerare, ingen last och kör utan förare. Bilen drivs av en elmotor som får sin kraft från en vindgenerator som i sin tur drivs av fartvinden.
.

Racerbåt med hybridmotor. Motorn tankas med vad som helst och släpper ut rent syre (O2). Generatorn producerar elektrisk ström som rengörs och blir tvättad el.
.

Här har vi ett utländskt militärflygplan. Sådana kan då och då ses över Skåne. Robust och bra konstruktion. Piloten är en känd stormaktsledare.
.

Nästa generation av månlandare. Oerhört driftsäker. Har t ex reservsystem för belysning som inte kräver någon elström.
.